menu
contact
Kontaktirajte nas

Stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja. Kontaktirajte nas putem e-mail forme ili nas pozovite telefonom.

+381 60 66 300 06
+381 11 268 2208

Radnim danima: 08-22h

Sarajevska 45,
Beograd, Srbija

user
cart
Ukupno: 0,00 RSD
Poručivanje

+381 11 268 2208

Ukrasno cveće – tajni sastojak svake terase

01. 08. 2018

Cveće za terasu ili prirodna oaza

 

Tokom toplijih meseci idealan predlog za vaš hobi je uređenje terase, balkona i prozora. Od proleća do jeseni ukrasno bilje buja tako da su rezultati malog zalaganja i truda brzo vidljivi. Svi volimo da vidimo lepo uređene vrtove i lepo aranžirano ukrasno cveće na terasama. Simfonija boja i kombinacija cveća je zaista nešto što opušta naša čula i čini prostor pravim kutkom za uživanje. Cveće za terasu se lepo i lako se uzgaja samo treba imati ideju o tome šta želimo.

 

 

Cveće u saksiji kao obavezan motiv svakog ambijenta


Ono što što prožima sve časopise koji se bave ulepšavanjem enterijera i eksterijera jeste pažljivo odabrano ukrasno cveće. Ukoliko niste u mogućnosti da uređujete terasu ili baštu zbog nedostatka prostora onda to svakako trebate da učinite sa vašim dnevnim boravkom, prozorima, radnim mestom ili bilo kojim drugim prostorom u kojem boravite. Skoro svaki dom ima cveće u saksiji jer je pravi ukras prostora i čini ambijent opuštajućim tokom celog dana. Cveće u saksiji je jednako lepo kao i baštensko bilje, dekoriše i zdravo prečišćava vazduh. Postoji mnoštvo kombinacija kako aranžirati ukrasno cveće prema vrsti, boji i veličini sadnica. Na taj način ćemo uneti dah prirode u svoj dom, ukloniti monotoniju i uživati u plodovima svoje dekoracije.

 

Ukrasno cveće i kako ga uzgajati


Da biste bili uspešni u uzgajanju ukrasnog bilja ne treba da budete profesionalac. Dovoljno je da naučite kako da se ophodite prema njemu tokom cele godine. Većina biljnih vrsta se uzgajaju prema mestu i količini sunčeve svetlosti. Na to treba pre svega obratiti pažnju. Vodite se idejama prema mestu na kom planirate da gajite ukrasno cveće, na primer na severnoj ili zapadnoj strani objekta. Na taj način ćete se najlakše odlučiti za vrstu cveća. Neke vrste zahtevaju više ili manje angažovanja tako da je najbolje izabrati u zavisnosti od želje i mogućnosti koje imate za njihovo održavanje. U svakom slučaju efekat će biti sjajan i pružiće vam opuštajuću oazu.

 

 

Ukrasno cveće – ideje i prodaja


Svako od nas ima neki omiljenu biljku pa makar to bilo začinsko bilje koje se idealno uklapa u kuhinji, koristi nam i čini prostor svežim. Ukoliko još uvek niste pronašli ono što najviše prija vašim očima i odmara ih, predlažemo vam da pogledate najčešće uzgajane vrste biljaka kao što su crna trava, muškatle, begonija, lepi jova, pustinjska ruža, ljutovnica, narcis, visibaba ili cveće svima poznato kao dan i noć.


Ukrasno cveće za terasu ili cveće u saksiji treba da kombinujete po principu kontrasta radi boljeg efekta. Takođe bitna stvar koja će uticati na krajnji utisak je izbor saksija, posuda i žardinjera. Pažljivim odabirom i kombinovanjem dobićete sjajne rezultate.

 

Dunjin cvet cvećara - online ukrasno cveće na jednom mestu


Cvećara online je odlično rešenje kada želite da imate širok pregled i veliki izbor cveća na jednom mestu, a da pritom uštedite vreme odlaska do cvećare. Dostava na kućnu adresu željenog ukrasnog bilja je takođe jedna od pogodnosti koje nudi Dunjin cvet cvećara online. Pored kvalitetne trgovine i brze usluge dostave, nudimo širok asortiman koji možete pogledati u našoj online prodavnici.


Dobrodošli u Dunjin cvet.