menu
contact
Kontaktirajte nas

Stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja. Kontaktirajte nas putem e-mail forme ili nas pozovite telefonom.

+381 60 66 300 06
+381 11 268 2208

Radnim danima: 08-22h

Sarajevska 45,
Beograd, Srbija

user
cart
Ukupno: 0,00 RSD
Poručivanje

+381 11 268 2208

Šta bi bio idealan poklon za slavu?

25. 11. 2016

Slava predstavlja jedinstven praznik, koji se proslavlja isključivo među Srbima. Obeležavanje ovog porodičnog praznika može se videti i u Makedoniji i Crnoj Gori, s tim što i tu postoje određene razlike u samom praznovanju i obeležavanju. I kod Grka se uočava nekoliko dana u godini koji se obeležavaju na sličan način, ali se ne mogu ti dani podvesti pod slavom u pravom smislu te reči. Slava ostaje jedno od glavnih karakteristika našeg naroda i uspeva da opstane vekovima. Proslavlja se u krugu najdražih ljudi, a najčešće se slavi do tri dana, dok se ranije proslavljalo i do nedelju dana.

U poslednjih nekoliko godina javlja se trend kupovine što luksuznijih poklona za slavu ili što skuplje to bolje. Međutim, time se gubi sam značaj ovog hrišćanskog praznika. Tradicionalno i opšte poznato je da se domaćinu kupi flaša odabranog pića, dok se domaćici uzima neki buket ili cvetni aranžman, ukoliko ima dece u kući, njima se uzima slatkiš. Slobodno se može reći da je ovo postao univerzalan set poklona.


Simboličan poklon za slavu – crveno vino

 

Kada je reč o piću, obično se uzima crveno vino. To je delimično i simboličan poklon jer je simbol Isusove krv. Sa druge strane, sve zavisi i od toga kod koga idete na slavu. Ako ste pozvani kod Vama bliskih rođaka ili prijatelja, svakako se preporučuje malo skuplja boca pića. Danas postoji širok dijapazon pića, a uz mnoga kvalitetna vina se dobija i komplet čaša.

Kupovina poklona za slavu za domaćicu, uvek predstavlja lakši zadatak. Cveće predstavlja idealan poklon i elegantan znak pažnje. To je uvek u modi i sa cvećem nikada nećete pogrešiti. Poznato je koliko pripadnice lepšeg pola „padaju“ na ovaj tip poklona. Zanimljivo je i da je domaća radinost ponovo u centru pažnje. Drvene kutijice, vaznice, ramovi za slike, gobleni, a spisak se samo proširuje.

 

Cveće za poklon

Cveće nikada ne izlazi iz mode

 

Ako se pak odlučite za neki cvetni aranžman ili buket cveća onda treba da povedete računa i o izboru samog cveća. Svaki cvet nosi sa sobom određenu poruku. Kraljice cveća su oduvek bile crvene ruže. Kupovinom crvenih ruža šalje se poruka poštovanja i divljenja. Narodno predanje kaže da je idealan poklon za slavu cveće bambusa, zato što će doneti sreću i uspeh u kuću domaćina. Ukoliko Vaša dobra prijateljica proslavlja, idealan poklon za slavu biće buket ljubičica. Ljubičice šalju poruku odanosti. 


Još jedan idealan poklon za slavu – saksijsko cveće

 

Idealan poklon za slavu je i saksijsko cveće. Danas, svaka dobro opremljena cvećara nudi ogroman izbor saksijskog cveća. Saksije se mogu naći u različitim i neobičnim oblicima. Oblepljene raznovrsnim ukrasnim materijaliama, kako se međusobno ne bi ponavljale. Time se postiže njihova unikatnost i jedinstvenost. Drvene saksije ukrašene šarenom mašnom ili saksije u obliku kovčega i bicikla predstavljaće idealan i svakako neobičan poklon za slavu.

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete obeležavanju slave, a želite da pošaljete znak pažnje domaćinima, možete uraditi u saradnji sa bilo kojom cvećarom. Cvećere danas nude mogućnost dostave poklona na kućnu adresu. Pored cvetnih aranžmana i saksijskog cveća, u sklopu nekih prodavnica cveća mogu se naći i slatke poslastice i odabrana alkoholna pića, koja se takođe mogu dostaviti na kućnu adresu domaćina koji slavi.

Upravo, cvećara Quince ima sve to u okviru svog Gift Shopa. Mesto sa bogatim asortimanom vrhunskih pića i velikim izborom cvetnih aranžmana, gde se može naći poklon za svaku priliku. Celokupni izbor se može videti na sajtu.